En av Sveriges mest meriterade assisterande tränare, 79 år gammal, har inte lagt av. Han tränar idag ett korplag i Stockholm. Detta kan Aftonbladet berätta.

Karikatyr av Tord Grip

Tord Grip, känd parhäst till ”Svennis” tränar idag ett korplag i Stockholm.

Tord Grip från Ytterhogdal i Hälsingland spelade i landslaget 1963-67, och hade också en allsvensk karriär i Degerfors och AIK under 50- och 60-talet. Mest känd är han dock som assisterande tränare. Under en period var han tränare för P16- och damlandslaget, och också assisterande tränare för herrlandslaget. Andra lag som han tränat är Malmö FF, AC Campobasso, Norska landslaget och Schweiziska Young Boys, innan han blev assisterande tränare för herrlandslaget igen, under Tommy Svenssons ledning. När Sven-Göran ”Svennis” Eriksson tog över tränaruppdraget fortsatte Grip som assisterande, och när Svennis gick vidare till andra uppdrag följde han med. Tillsammans har de tränat SS Lazio, engelska A-landslaget, Manchester City, Mexikos A-landslag, Notts Country, Elfenbenskustens landslag och slutligen scoutade Grip för Leicester City, som tränades av Sven-Göran Eriksson. Grips professionella fotbollskarriär avslutades som assisterande tränare för Kosovos landslag.

Men han har inte slutat som tränare. Kookaburra är ett korplag i Stockholm, som spelar i serien Herr, morgon, Östermalm. De spelar inte bara sina matcher på morgonen, det är även då de har sina träningar. En spelare kände någon som kände Tord Grip, och blev rekommenderad att kontakta honom. Och Grip dyker nu upp varje träning, och instruerar spelarna i övningar som han har kört med alla lag som han har tränat.

Läs mer om Kookaburra och deras tränare, och se en film, på Sportbladets sajt.