Bitcoin, som är en av världens största kryptovalutor, fortsätter att växa i popularitet. Valutan är helt fristående från centralbankerna världen över. Det som är bra att veta om bitcoin är att värdet styrs av tillgång och efterfrågan vilket gör kursen volatil.

Bitcoin såg dagens ljus redan 2008 och sedan dess har bitcoin bara växt i popularitet. Om du är intresserad av att köpa bitcoin ska du kolla in https://bt.cx/sv/kopa-bitcoin/ för att få bra information. Det är viktigt att du läser på om bitcoin innan du börjar handla. Eftersom bitcoin inte alls fungerar som traditionella valutor är det bra att veta vad du faktiskt köper.

Värdet är volatilt

Fördelarna med att investera i bitcoin är att den inte påverkas av kriser på samma sätt som en traditionell valuta kan göra.

Grunden till bitcoins födelse var att införa en valuta som reglerade sig själv och inte styrdes av någon centralbank. Systemet som bitcoin är byggt på är väldigt säkert. Bitcoin går inte att förfalska och det är endast systemet som själv kan skapa nya bitcoin. Systemet som bitcoin bygger på kallas för blockkedja. Eftersom bitcoin inte styrs av någon stat eller centralbank avgörs värdet helt av tillgång och efterfrågan. Det gör att värdet kan variera snabbt och mycket. Kursen är volatil och när du äger bitcoin är det bra att ha vetskap om det. Då kommer du inte att bli orolig om värdet sjunker.

Bitcoin är ett fristående betalningssystem

Det är många svenskar som investerar pengar i bitcoin. Fördelarna med att investera i bitcoin är att den inte påverkas av kriser på samma sätt som en traditionell valuta kan göra. Bitcoin är ett decentraliserat betalningssystem som är helt fristående. Dessutom fungerar det att betala med bitcoin över hela världen. Det är många som ser bitocin som en investering och en tillgång. Ibland benämns bitcoin som det digitala guldet.

Ha en strategi vid handel av bitcoin

När du handlar med bitcoin är det bra att tänka på att ha en strategi. Då minskar du risken att sälja i panik när kursen går ner. Du vet också när det är dags att sälja om kursen rusar uppåt. Tänk även på att handla bitcoin från en trovärdig och säker aktör. Hur du förvarar dina bitcoin är också viktigt att ha i åtanke. Bra att veta om bitcoin:

  • Kursen är volatil.
  • Systemet bitcoin bygger på har en hög säkerhet.
  • Bitcoin är en decentraliserad valuta.